Veel schade bij kop-staartbotsing op A58 bij Schore

Schore – Op donderdag 29 november is er een ongeval gebeurd op de A58 ter hoogte van Schore.

Het ongeval gebeurde  rond 21:35 uur op de weg van Vlissingen naar Bergen op Zoom. Meerdere ambulances, brandweerwagens en de politie kwamen met spoed ter plaatse. Door nog onbekende oorzaak botsten twee voertuigen op elkaar. Een van de voertuigen botste hierdoor tegen de vangrail, het andere voertuig kwam enkele meters verder tot stilstand in de tunnel.

Ambulanceteams kwamen ter plaatse om zich over de mogelijk gewonden te ontfermen. Volgens Rijkswaterstaat was echter op de beveiligingscamera’s te zien dat de betrokkenen zelf de voertuigen konden verlaten. Wel is één persoon na controle door ambulancepersoneel per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. 

Vanwege het ongeval werd de Vlaketunnel in de richting van Bergen op Zoom volledig gestremd, hiervoor is gebruik gemaakt van de slagbomen enkele honderden meters voor de ingang van de tunnel. Dit zorgde voor een file van enkele kilometers. Rond 23:00 uur kon één rijstrook worden vrijgegeven. Een berginsgsbedrijf heeft de beide beschadigde voertuigen geborgen. Een aannemer heeft het wegdek vervolgens gereinigd.