Veel rookontwikkeling bij brand in leegstaand zorgcentrum Yerseke

Yerseke – Aan de Molenlaan is maandagavond brand ontstaan in een leegstaand zorgcentrum.

De brandweer werd even na half negen ‘s-avonds met spoed opgeroepen voor de brand. Wegens de wekelijkse oefenavond op maandagavond was de brandweer al snel ter plaatse. Ter plaatse bleek er brand te woeden in de voormalige recreatieruimte. Bij de brand kwam veel rook vrij. Al snel werd in verband met de grootte van het pand opgeschaald naar middel-brand. Een extra blusvoertuig en een ladderwagen werden hierop geallarmeerd.

Volgens getuigen waren voorafgaand aan de brand personen in het pand gezien waarna veel rookontwikkeling en ook brand ontstond. De vermoedelijke oorzaak van de brand is dan ook brandstichting. De rookt trok vanuit de Molenlaan de Damstraat in, de Veiligheidsregio Zeeland riep via Twitter op dat mensen die last hebben van de rook het beste de ramen en deuren konden sluiten en (mechanische) ventilatie uit te schakelen.

De brand trok veel bekijks waarop de politie al snel een deel van de Molenlaan heeft afgesloten. Rond kwart voor tien meldde de Veiligheidsregio dat de brand meester was, en dat de brandweer na een grondige nacontrole kan inpakken.