Vader en zoontje (6) zwaargewond bij aanrijding Middelburg

Middelburg – Vrijdagavond is een 47-jarige man uit Roosendaal aangehouden op de Langevieleweg nadat hij met zijn auto twee fietsers heeft geschept. Een 41-jarige man en zijn 6-jarige zoontje raakte daarbij zwaar gewond.

Het ongeluk is omstreeks 19.15 uur gebeurd. Getuigen verklaarden aan agenten dat de man met zeer hoge snelheid door de straat heeft gereden. Na de aanrijding zijn de man en zijn zoontje door de lucht gevlogen en zwaar gewond op de straat terecht gekomen. Diverse omstanders hebben direct eerste hulp verleend in afwachting van de hulpverlening. Het kind is met de traumaheli naar het Leids Medisch Centrum gebracht en zijn vader naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Onbekend is hoe zij er op dit moment aan toe zijn.

De bestuurder van de auto, die ongedeerd is gebleven, blijkt onder invloed van alcohol te hebben gereden. Op het bureau is bij de verdachte een ademanalyse afgenomen. Daaruit blijkt dat hij meer dan twee maal de toegestane limiet heeft overschreden (490 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarna is de man voor verhoor naar het politiecellencomplex Torentijd overgebracht en in verzekering gesteld.