Tweetal aangehouden na poging diefstal autovelgen in Hoedekenskerke

Hoedekenskerke – Politiemensen hebben vrijdagmiddag 29 maart 2019 in het politiebureau in Goes buiten heterdaad twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal. Het gaat om Polen van 34 jaar oud. De twee waren eerder die dag al aangehouden na een verdachte situatie.

Een oplettende inwoner van Hoedekenskerke had vrijdagochtend rond 07.15 uur de politie gewaarschuwd omdat er op de Moertjesdijk twee mannen aan een auto ‘aan het rommelen’ waren. Toen de melder de mannen aansprak, gingen ze er vandoor, maar ze konden later door de politie worden aangehouden. De ene verdachte had geen geldig legitimatiebewijs bij zich en is in eerste instantie om die reden aangehouden (wet I.D.). De andere verdachte was in het bezit van kentekenplaten, een kentekenbewijs en een kleine hoeveelheid cocaïne.

Velgen

Terwijl agenten bezig waren onderzoek te doen naar het aangehouden tweetal, kwam er een melding binnen dat twee mannen hadden geprobeerd in te breken bij een garagebedrijf aan de Vrielingweg. Daarbij was een bestelbus achtergelaten, waarvan het kenteken overeen kwam met het kentekenbewijs dat de verdachte bij zich had. De twee verdachten zouden rond 06.45 uur hebben geprobeerd een groot aantal aluminium velgen te stelen. Ook zouden ze hebben geprobeerd een bestelbus weg te nemen. Beide diefstalpogingen mislukten. Het tweetal liet vervolgens hun eigen vervoermiddel achter.
De mannen zitten in de cel en hebben inmiddels een eerste verklaring afgelegd. Ze blijven voorlopig vast zitten. De politie zet het onderzoek naar de handel en wandel van het tweetal voort.