Twee jongens van 15 en 17 jaar opgepakt voor steekincident aan de Gravenstraat in Middelburg

Middelburg – Bij een steekpartij in het centrum zijn vrijdagavond twee jongens gewond geraakt. In een woning aan De Ruyterstraat zijn drie jongeren gearresteerd. Twee zitten nog vast.

Het incident gebeurde rond 19.00 uur op de Markt. Wat zich precies afspeelde wordt nog onderzocht. De twee slachtoffers rende na de steekpartij weg naar de Gravenstraat, waar een van hen in elkaar zakte. Deze 16-jarige jongen uit Middelburg was aanspreekbaar en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het tweede slachtoffer (16) eveneens uit Middelburg is in de Gravenstraat behandeld en doorgestuurd naar een huisartsenpost.

De politie zette de omgeving op de Markt en in de Gravenstraat voor verder onderzoek af. In de Gravenstraat liep een vrouw over het afgezette gebied. Toen ze dat nogmaals wilde doen, werd ze door een agent teruggeduwd. Omdat de situatie op dat moment rommelig was, trokken de agenten uit voorzorg hun wapenstok, waardoor er weer rust ontstond.

De politie stelde een onderzoek in. Zo werden diverse mensen verhoord, waarna een beeld ontstond van een verdachte. Rond 21.15 uur werden in een woning aan De Ruyterstraat drie jongens aangehouden. Het drietal werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Hierbij bleek dat een van hen niets met het incident te maken had. Hij werd in vrijheid gesteld. Twee jongens (15 en 17 jaar) beiden uit Middelburg zijn ingesloten en worden zaterdag verhoord. In de woning werd een mes in beslag genomen. Vermoedelijk waren bij het incident nog twee jongens betrokken. De politie is nog op zoek naar hen en sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.

Ondanks de aanhoudingen is de politie nog op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Hebt u meer informatie of heeft u de steekpartij gezien? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06-12207006. U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021038401.

Op donderdagavond jl. raakte op de Geerepassage ook een man (61) bij een steekincident gewond. Het onderzoek naar de daders loopt nog. De twee incidenten hebben niets met elkaar te maken.

Jelte Poppe

Redacteur