Twee inbrekers aangehouden na verdacht gedrag ’s Heer Arendskerke

’s Heer Arendskerke – Donderdagochtend vroeg 26 juli jl. werden op de A58 twee mannen aangehouden.

Rond 1.30 uur zagen agenten op de Sloeweg bij Nieuwdorp twee auto’s rijden, die hun aandacht trokken, omdat ze langzaam achter elkaar reden. Een van de auto’s werd bij een benzinestation langs de A58 aan de kant gezet. Het voertuig en de twee inzittenden werden gecontroleerd.

In de auto werd een zak met muntgeld en inbrekers gereedschappen gevonden. Hierop werden de bestuurder (25) uit Helmond en de bijrijder uit Den-Haag (30) aangehouden. Beide mannen werden voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zijn bij politie en justitie bekend met eerdere veroordelingen voor inbraken. De auto werd in beslag genomen en naar een politiebureau gebracht.

Tijdens het rechercheonderzoek werden in de auto gestolen spullen aangetroffen, die in verband konden worden gebracht met een inbraak in het Belgische Knokke en een inbraak op 23 juli jl. in een woning in Koewacht. De officier van justitie heeft de auto verbeurd verklaard, wat inhoudt dat de mannen de auto niet meer terugkrijgen, omdat daar een strafbaar feit mee is gepleegd. Het duo is woensdag 1 augustus aan de Rechter-Commissaris voorgeleid, welke besloot dat ze langer vast blijven zitten.