Twee arrestaties voor benzinediefstal in Middelburg

Middelburg – Een alerte getuige heeft de politie afgelopen nacht gewaarschuwd toen hij zag dat op de Meanderlaan benzine door een man uit een auto werd gestolen.

De politie arresteerde ter plaatse een 18-jarige man uit Vlissingen en een 19-jarige Middelburger. De oudste verdachte kreeg een geldboete, de zaak tegen de jongste verdachte werd geseponeerd.

De politie kreeg een melding dat twee mannen die met een witte auto waren op de Meanderlaan benzine uit auto’s zouden halen. De dienders zagen dat ter plaatse een witte Volkswagen geparkeerd stond. Een 18-jarige man zat als bijrijder in de auto, een 19-jarige man liep rond het voertuig. Hij vertelde dat ze problemen hadden met de brandstofleiding en onderweg benzine verloren. De politiemensen hechtten weinig geloof aan het verhaal en stelden een nader onderzoek in. Zij zagen dat rond de vulopening met vloeistof geknoeid was, dit bleek benzine te zijn. Overval rond de auto rook het naar benzine. Achter de auto lag een slang met een handpompje in het perkje. Er liep vloeistof uit die naar benzine rook. In de nabijheid stonden twee auto’s met geopende tankklepjes.  Hierop zijn beide mannen aangehouden. Een van de eigenaren verklaarde dat zijn auto driekwart vol zou moeten zijn, er bleek echter nog maar een kwart in te zitten. De auto van het duo werd in beslag genomen.

De twee verdachten zijn aan het bureau verhoord. Aan de oudste verdachte is een strafbeschikking van 500 euro afgegeven. Ook moet hij 140 euro schade vergoeden. De zaak tegen de jongste verdachte werd geseponeerd omdat hij niet aantoonbaar heeft deelgenomen aan de diefstal.