Terugkijken: Rescue Vlissingen 2018

Vlissingen – Op woensdag 15 augustus heeft in Vlissingen het grootste hulpverleningsevenement van Nederland plaatsgevonden. Wij als 112Midden-Zeeland zijn aanwezig geweest als deelnemer deze editie en hebben een uitgebreid foto en video verslag gemaakt.

Allereerst willen wij eenieder die ons sinds het bestaan van deze website volgt, hartelijk bedanken. Zonder onze volgers, Facebook-likers en Twitter volgers was onze deelname aan dit geweldige evenement niet tot stand gekomen. Wat voor ons in november begon als ”idee” is inmiddels uitgegroeid tot een steeds groter worden nieuwsplatform, met naast het 112-nieuws wat op deze pagina bekeken kan worden, ook een regionale nieuwssite ( Dit Is Midden Zeeland ). In december hebben wij na lang overleg, en de opbouw van deze website, kunnen starten met publiceren op deze website. Als je begint met iets als dit, kijk je ook vooruit, en kwam Rescue 2018 al snel naar voren. Na maanden van voorbereiding was het ook voor ons eindelijk zo ver en kon het beginnen. Nogmaals willen wij namens de redactie en alle fotografen onze dank uitspreken voor de support.

Rescue Vlissingen trok dit jaar wel 100.000 bezoekers. Over de gehele Vlissingse Boulevard waren tal van brandweer, politie en ambulancevoertuigen te bezichtigen en kon er ook eens een kijkje in genomen te worden. Om 12:00 uur werd het spektakel geopend met een vlootschouw. De gehele dag door zijn er verschillende demonstraties gegeven. Zo werden er met politiehonden verdachten aangehouden, bussen opengeknipt met hydraulisch gereedschap, vliegshows met stuntvliegtuigen en zeker niet te vergeten de vele demonstraties met helikopters boven het water.

Zie hierboven een van de video’s van de dag, en hieronder een andere video en een uitgebreid fotoverslag. Dit item word nog aangevuld.