Stomdronken man trapt agent in Middelburg

MIDDELBURG – Omstreeks 03.20 uur werd door de portiers van een café in het centrum van Middelburg assistentie gevraagd van de politiebikers, omdat er een lastige klant in het café zat.

De stomdronken man moest eruit omdat hij andere klanten lastigviel. In eerste instantie liep de man netjes weg, maar een ogenblik later kwam hij terug en wilde opnieuw het café in.

Hij werd tegengehouden door de agenten die hem vroegen zich te legitimeren. De man vertelde dat hij niets bij zich had en toen hij vervolgens weer werd weggestuurd door de agenten begon de man tegen te werken. Hij is met licht verzet aangehouden. De man moest toen vervoerd worden naar het politiecellencomplex, daarom kwamen collega’s in een dienstauto naar de plek waar de man was aangehouden. Hij is in de auto gezet en naar het cellencomplex gebracht.

Daar aangekomen wilden een van de agenten de handboeien van de man losmaken. De man wenste verder niet meer mee te werken en liet zich niet ontboeien. Toen de agent nogmaals probeerde om de handboeien af te doen bij de man gaf hij een keiharde trap naar achteren en raakte de agent vol op zijn bovenbeen. De aangehouden verdachte is naar de grond gewerkt door de agent en een medewerker van het cellencomplex. De man bleef zich verzetten en is uiteindelijk met vereende krachten toch in een cel geplaatst. De man zit nog vast en zal zondag gehoord worden. De identiteit van de man is nog niet bekend, omdat er nog geen gelegenheid was om die te verifieren.

De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.