Steeds meer site’s met live informatie over incidenten

Zeeland – Veiligheidsregio Zeeland, een groot aantal gemeenten en ZeelandNet hebben afgelopen weken een pilot gedaan met het geautomatiseerd doorplaatsen van incidentmeldingen van de veiligheidsregio.

Bij wat grotere incidenten (met impact op de omgeving) houdt Veiligheidsregio Zeeland een liveblog bij op www.zeelandveilig.nl en deelt deze informatie via Twitter en Facebook. De informatie op het liveblog is voor de media en de inwoners betrouwbare informatie om te lezen en te delen. Hierdoor zijn de Zeeuwen steeds sneller op de hoogte van incidenten en adviezen hoe te handelen.

Veel inwoners kijken ook op de website van hun gemeente wanneer ze vermoeden dat er iets is gebeurd in hun omgeving. Om ervoor te zorgen dat mensen sneller bij de informatie op ZeelandVeilig.nl kunnen komen, is een script ontwikkeld om een incidentmelding geautomatiseerd te delen via andere websites.
De volgende websites zijn inmiddels aangesloten: de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Terneuzen, Veere en Vlissingen. De overige gemeenten hebben het aanbod om aan te sluiten recent ontvangen. Op de site van ZeelandNet verschijnt de banner bij een GRIP-incident. Op de website van North Sea Port verschijnt de banner bij een incident in het havengebied.