Speelgoed vuurwapens in beslag genomen tijdens braderie Kruiningen

Kruiningen – De politie heeft tijdens de braderie bij twee standhouders speelgoedvuurwapens in beslag genomen. De wapens zijn zwartkleurig en lijken op echte pistolen. Ze zijn daarmee voor afdreiging geschikt. De politie raadt bezoekers die eerder vandaag al dergelijke wapens gekocht hebben om deze te vernietigen.

De politie kreeg om 11.00 uur een melding dat op de braderie twee jongemannen met een vuurwapen gezien waren. De melder had de indruk dat het duo wat van plan was. Het zou gaan om een pistool. Agenten voorzien van kogelwerende vesten zijn op onderzoek uitgegaan.  De twee bedoelde jongemannen werden niet meer aangetroffen. Wel zagen de agenten dat vanuit  een kraam  zwartkleurige speelgoedpistolen werden verkocht. Het speelgoed, dat in kratten was opgeslagen,  is in beslag genomen. Het gaat om enkele tientallen speelgoedpistolen.

Dergelijk speelgoed is in Nederland verboden omdat het er echt uit ziet en dus gebruikt kan worden bij een beroving of overval. Agenten nemen meldingen waarbij dat soort wapens gezien worden dan ook altijd erg serieus .