Scootmobielbestuurder zwaargewond bij ongeval in Hansweert

Hansweert – Bij een ernstig verkeersongeval is een 68-jarige man uit Wemeldinge zwaargewond geraakt.

Het ongeval gebeurde rond 16:20 uur op de Kanaalweg in Hansweert toen de scootmobielbestuurder met een personenauto in botsing kwam. Het slachtoffer had eerst een vrachtwagen voor gelaten en was hierna direct overgestoken. De scootmobielbestuurder heeft vermoedelijk de personenauto over het hoofd gezien. De bestuurder van de personenauto, een 29-jarige man uit Yerseke, kon het slachtoffer niet meer ontwijken.

Toen politieagenten arriveerden was de man niet meer aanspreekbaar. Twee ambulances, de brandweer en een mobiel medisch team per traumahelikopter arriveerden om het slachtoffer medische hulp te verlenen. Het zwaargewonde slachtoffer is na hulpverlening op straat zwaargewond en onder begeleiding van een arts van de traumahelikopter met spoed naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. De bestuurder uit Yerseke had niet gedronken.

Team Verkeer van de eenheid Zeeland – West-Brabant zal verder onderzoek doen naar het ongeval. Het voertuig van de bestuurder uit Yerseke kon niet meer op eigen krachten verder en is door een bergingsbedrijf afgesleept. De scootmobiel is door omstanders weggebracht.