Politie zoekt eigenaren na openen zeecontainer ‘s-Heer Arendskerke

‘S-HEER ARENDSKERKE – Het Integrale Afpakteam van de Landelijke Politie heeft een container geopend in ‘s-Heer Arendskerke. De politie wil graag de eigenaren van de gevonden spullen terugvinden.

In Februari heeft de politie de container geopend. Daar heeft de politie diverse spullen gevonden waarvan de politie de eigenaar wilt achterhalen. De politie plaatste daarom de artikelen op hun Facebook pagina. De gevonden spullen zouden mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

Het integraal afpakteam is een team van medewerkers van de politie, Belastingdienst, gemeente en de FIOD: de opsporingsdienst van de Belastingdienst. In samenwerking en verbinding met elkaar probeert het team zoveel mogelijk crimineel geld en vermogen af te pakken via een strafrechtelijke, fiscale en/of bestuurlijk weg. Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude.