Politie Zeeland voert grote verkeerscontroles uit door de provincie

Foto: Politie Zeeland- West Brabant

Middelburg, Goes – De politie heeft donderdagmiddag en -avond in alle drie de teamgebieden van het politiedistrict Zeeland controles uitgevoerd. 

Door de politie werd zowel onopvallend als opvallend gecontroleerd. Op verschillende locaties werden voertuigen aan de kant gezet voor een zogenoemde 100%-controle. Er werd dus niet alleen op verkeersovertredingen gelet, maar bijvoorbeeld ook op openstaande boetes, het gebruik van valse documenten en op aanwijzingen voor mobiel banditisme.

Team Walcheren controleerde op de Duitslandweg in Ritthem en op de Sloeweg-Noord tot de toegang van de Westerscheldetunnel. Door de agenten is drie keer bekeurd vanwege overschrijding van de maximum snelheid. Eén bestuurder reed 65 kilometer te hard, hij kon zijn rijbewijs meteen inleveren. Ook werd bekeurd voor: bumperkleven, verlopen APK, geen gordel, geen hulpkoppeling bij een aanhanger, verlopen rijbewijs , geschorst kenteken, overschrijden van verdrijvingsvlak . Bij twee bestuurders werd een speekseltest en een bloedmonster afgenomen omdat het vermoeden bestond dat de bestuurders onder invloed van drugs in een auto reden. Beide automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren. Bij één van de bestuurders werd ook de auto waarin hij reed in beslag genomen omdat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Ook werd twee keer een gebruikershoeveelheid hennep aangetroffen en vernietigd.

Team Oosterscheldebekken controleerde het verkeer dat uit de Westerscheldetunnel kwam en in de richting van Borssele reed. Door de agenten werd een personenauto in beslag genomen omdat uit onderzoek bleek dat het voertuig geen tenaamgestelde had. De auto zal onderzocht worden. Ook werd bekeurd voor niet handsfree bellen , een ondeugdelijke losbreekreminrichting , het rijden met een onverzekerd voertuig, te donker getinte ramen en het niet hebben of niet kunnen tonen van een rijbewijs.