Politie waarschuwt inwoners van Goes door verhoogd aantal inbraken
Foto: Pixabay
Goes – De afgelopen weken ziet de politie een stijging van het aantal inbraken in de gemeente Goes. De laatste twee weken werden al tien inbraken gepleegd. U kunt samen met de politie proberen om deze serie te stoppen!
De politie gaat samen met de gemeente Goes extra maatregelen nemen om inbraken te voorkomen en de daders te pakken. Dit doen we onder andere door meer aanwezig te zijn, zowel zichtbaar als onzichtbaar, in de gebieden waar veel is ingebroken. U kunt ons daarbij erg goed helpen.
Dagje weg? Deur op slot
De feestdagen komen er weer aan, het is vroeg donker en veel mensen gaan dit vieren samen met hun familie, vrienden of geliefden. Dat betekent dat veel huizen verlaten zijn, het ideale moment dus voor inbrekers om toe te slaan. Met een paar eenvoudige maatregelen kunt u zorgen dat inbrekers uw huis voorbij gaan.
- Doe alle ramen dicht, ook de bovenlichten!
- Draai de deuren op sloten haal de sleutels uit de sloten.
- Haal kostbare spullen uit het zicht.
- Zorg dat de woning er bewoond uit ziet, gebruik bijvoorbeeld tijdschakelaars om de verlichting aan te zetten. Vergeet de kerstboom niet!
Verdachte situatie?
U ziet iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen kijkt. Die persoon loopt even weg, komt weer terug, maakt een rondje om het huis. Een beetje raar, maar misschien is het wel gewoon een schilder die een offerte wil maken? Na een inbraak blijkt achteraf vaak dat buren toch iets opvallends hebben gezien. En dat ze de politie niet belden, omdat ze dachten dat het toch niets was.
Ook als u twijfelt, belt u de politie op 112. Want de politie komt liever een keer te veel, dan te weinig. Dankzij uw tip kan de politie inbraken voorkomen. Wist u dat de politie 80% van de woninginbraken oplost dankzij oplettendheid van buren?
Wat wil de politie weten?
De politie gaat op zoek naar de perso(o)n(en) die u heeft gezien. Daarom is het belangrijk om op het uiterlijk te letten. Schrijf op wat u zag:
- Lengte (groter of kleiner dan uzelf);
- Postuur (dik of dun);
- Leeftijd (schatting);
- Haarkleur;
- Kapsel;
- Kleding (kleur en soort);
- Tas of rugzak (kleur en soort);
- Opvallende kenmerken zoals tatoeage of litteken;
- Welk vervoersmiddel? (merk, model, kleur en kenteken).
De politie komt liever een keer voor niets dan een keer te weinig!