Politie rijdt auto klem in Goes na wilde achtervolging door het centrum; bestuurder had geen rijbewijs

Foto: Politieteam Oosterscheldebekken

Goes – Afgelopen vrijdag heeft de politie gezocht naar een persoon die gesignaleerd stond, na enige tijd troffen zij de auto van de man onbeheerd aan. Agenten namen positie in en hielden de auto in de gaten. Toen de bestuurder aankwam bij de auto hebben agenten hem een stopteken gegeven, waarop hij besloot te vluchten.

De bestuurder besloot om met hoge snelheid door de binnenstad te rijden, rakelings voetgangers en fietsers passerend. Toen agenten hem vervolgens in een doodlopend straatje probeerde te stoppen, reed hij vlak langs de agenten heen en koos ervoor om nog wat extra gas te geven en tegen het verkeer in te gaan.

Na de wilde achtervolging wisten agentende weg van de bestuurder in de Ramusstraat te blokkeren om erger te voorkomen. Zelfs toen er geen betere optie was dan te stoppen, koos de bestuurder er voor om gas bij te geven. Het voertuig was klemgereden tussen een gevel en een politiebusje. De bestuurder kon geen kant meer op waarna hij is aangehouden.

De politie meldt dat de man onder invloed van drugs, zonder rijbewijs heeft gereden. Daarnaast moet hij zich nog verantwoorden voor roekeloos rijgedrag en het negeren van een stopteken.

Quinten Swager

Redacteur