Politie moet in actie komen tijdens onrustige uitgaansnacht in Goes

Goes – De politie had vrijdagmorgen in alle vroegte de handen vol aan een aantal vechtpartijtjes in het uitgaanscentrum van Goes. Om de rust te herstellen moest de politie zowel de wapenstok inzetten als pepperspray gebruiken.

Rond 3.45 uur kreeg de politie de melding dat er in het centrum van Goes een aantal vechtpartijtjes gaande was, waarbij in totaal zo’n 30 personen betrokken waren. Ter plaatse vertoonden verschillende groepjes agressief gedrag naar elkaar en naar de politie. Toen de politie een van de jongeren aansprak, bemoeide een 17-jarige jongen uit Middelburg zich voortdurend met het gesprek en nam daarbij een dreigende houding aan tegenover de politie. Hij werd hierop aangehouden omdat hij, onder bedreiging met geweld, de werkzaamheden van de politie belemmerde.

Een 19-jarige vrouw uit Goes kreeg van de politie enkele keren de opdracht weg te gaan en te stoppen met haar stortvloed aan beledigingen. Omdat zij niet stopte, heeft de politie ook haar aangehouden. De politie onderzoekt de gebeurtenissen rond de vechtpartij, waarbij een portier van een horecagelegenheid onder meer verwondingen aan zijn hoofd opliep.