Politie houdt vier winkeldieven aan in supermarkt in Middelburg

Middelburg – Tijdens meerdere politie-acties zijn er meerdere winkeldieven aangehouden die in een supermarkt spullen meenamen zonder te betalen.

De politie kreeg de afgelopen maandag en dinsdag diverse meldingen binnen dat er bij een supermarkt in Middelburg meerdere klanten betrapt waren op winkeldiefstal. Deze personen scanden bij de kassa slechts enkele producten en liepen vervolgens de winkel uit. Ondanks de steekproeven dat het personeel uitvoert kwamen ze er toch mee weg. De winkel beschikt echter over een mooi camerasysteem en men had de beelden bij ons afgegeven toen men aangifte deed.

Toen dinsdag enkele verdachten van afgelopen maandag wederom in de winkel aanwezig waren belde men direct 112. De officier van dienst regelde ondertussen toestemming bij de officier van justitie om aan te mogen houden “buiten heterdaad”. De politie blokten met verschillende collega’s vervolgens de verschillende uitgangen terwijl de teamrecherche onopvallend de winkel betrad. Bij deze actie hielden we de eerste 2 verdachten aan. Woensdag werd de derde verdachte aangehouden bij een soortgelijke actie en donderdag de vierde.