Politie houdt twee personen aan in Goes op verdenking van witwassen

Goes – Surveillerende agenten wilde vrijdagavond een Franse personenauto controleren die over de A58 reed.

De agenten verwezen de auto naar een controleplaats op de Nansenbaan in Goes. De controle mondde uit is de aanhouding van twee verdachten.

Op verzoek van de politie toonde de bestuurder, een 31-jarige Algerijn, wat papieren waarop zijn identiteit stond. Uit onderzoek bleek niet dat de man in het bezit was van een rijbewijs. De bijrijder, een 23-jarige inwoner van Frankrijk, kon helemaal geen identiteitsbewijs tonen.

Op zo’n moment mogen politieagenten een identiteitsfouillering uitvoeren. Omdat er soms wel eens identiteitsbewijzen in een schoen verstopt zitten, vroegen de agenten of de bijrijder zijn schoen uit wilde doen. In de schoen zat geen ID-bewijs, maar wel een geldbedrag van enkele duizenden euro’s. Ook bij de bestuurder werd een groot geldbedrag aangetroffen in zijn kleding.

De beide mannen zijn aangehouden op verdenking van witwassen. Ze zijn overgebracht naar een politiecellencomplex waar ze vandaag, met hulp van een tolk, worden gehoord door rechercheurs. Het geld is door de agenten in beslag genomen.

Van de bestuurder werd een speekseltest afgenomen. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van THC, de werkzame stof in hasj en wiet. De man weigerde een bloedafname door een arts. Voor dit feit wordt proces-verbaal opgemaakt.

Quinten Swager

Redacteur