Politie houdt 16-jarige jongen aan na melding van een vuurwapen in Rilland

Foto: Politie Zeeland

Rilland – Woensdagmiddag is op de Burgemeester Jobselaan een jongen aangehouden na een melding van iemand die een vuurwapen had gezien.

Het operationeel centrum van de politie kreeg rond 16.25 uur een melding van een voorbijganger dat hij bij het vijvertje bij een groepje jeugd een vuurwapen zag. Twee politie-eenheden zagen het groepje zitten. Een jongen ging er direct vandoor. Hij kon na een korte achtervolging worden achterhaald, hierbij gooide hij een rugtas weg.

Omdat de agenten niet wisten of de jongen misschien een echt vuurwapen bij zich had, werd geen enkele risico genomen. De jongen werd volgens een veiligheidsprocedure aangehouden. Hierbij mogen agenten hun pistool pakken en als het nodig is ook op de verdachte richten. Twee agenten richtten hun pistool op de jongen en sommeerden hem op de grond te gaan liggen. Hierna werd hij aangehouden. Het bleek te gaan om een jongen (16) uit ’s Gravenpolder.

In de tas zaten een mes en een nepvuurwapen. Dit wapen was van enige afstand niet van echt te onderscheiden. De jongen is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Woensdagavond is hij verhoord.

Bij onderzoek in een woning werden nog eens een gasdrukpistool met patronen, een dolk en kogels in beslag genomen. De jongen mocht na het verhoor het cellencomplex verlaten met de afspraak dat hij naar het politiebureau komt, als dat voor het onderzoek nodig is. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nepvuurwapens, die lijken op echte vuurwapens, zijn verboden. Agenten handelen dan alsof het om een echt vuurwapen gaat. Het kan dan voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen. Meer informatie staat op Politie.nl.