Politie brengt ‘Politiejaar 2018’ in beeld door middel van een video

Stock Politie©StijnEnter
Landelijk – De Landelijke politie eenheid heeft op woensdag 19 december een video naar buiten gebracht over het politiejaar 2018. Daarin staan alle doorbraken en verbeteringen van de politie.

2018 was een bijzonder jaar voor de Nederlandse politie. Het was het jaar van de grote doorbraak in het coldcase-onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen. Na een grootschalig DNA-onderzoek kwam er een hit.

2018 was ook het jaar van de cyberdeskundigen van de politie. Zij namen tijdelijk een website over op het darkweb waardoor de politie kon meekijken wat zich daar afspeelde.

Dit jaar kreeg Nederland ook te maken met een terroristische aanslag. Alerte agenten overmeesterden een 19-jarige man die op Amsterdam CS twee mensen had neergestoken en voorkwamen erger.
De Nederlandse politie was actief in het buitenland, bijvoorbeeld op Sint Maarten, nadat de orkaan Irma het eiland hard getroffen had. Nederlandse agenten stonden hun collega’s op Sint Maarten bij om de veiligheid op het eiland te waarborgen.

Succes was er ook door internationale samenwerking met Belgie en Duitsland. In beide landen waren plofkrakers actief, die uit Nederland afkomstig waren. Door samenwerking konden verschillende verdachten worden aangehouden.

Meer weten over de gebeurtenissen van de politie uit 2018? Bekijk de vijf minuten durende film.