Politie ‘breekt in’ om inwoners Aagtekerke bewust te maken van inbraakgevaar

Aagtekerke – Maandagavond heeft de wijkagent van Veere in samenwerking met de buurtpreventie en BOA van gemeente Veere een voetjesactie gehouden in Aagtekerke.

Een voetjesactie houdt in dat de wijkagent samen met de buurtpreventie en een BOA (Buitengewone Opsporing Ambtenaar) de wijk in gaan. Hierbij letten ze op de huizen die aantrekkelijk kunnen zijn voor inbrekers.

Een woninginbraak kan een grote invloed hebben op uw gevoel over de veiligheid. Er komen vreemde mensen bij u over de vloer die waardevolle spullen meenemen. Helaas komen woninginbraken nog regelmatig voor. De politie doet er alles aan om dit tegen te gaan en inbrekers op te sporen.

De politie houdt het hele jaar door regelmatig acties waarbij bewoners alerter worden gemaakt op de risico’s van onafgesloten ramen en deuren. Ook in de wintermaanden vinden inbraken en insluipingen via openstaande ramen en deuren plaats. De politie spreekt de bewoners aan, als niet afgesloten ramen, deuren of schuren worden aangetroffen. Als de bewoners niet thuis zijn, laat de politie een kartonnen ‘voetje’ achter. Ook wordt er tijdens de surveillance extra gelet op verdachte personen in de buurt van woonhuizen.

Hoe kunt u woninginbraken tegenhouden?
• Laat de kamer of ruimte waar u een raam of deur heeft openstaan niet te lang onbeheerd (ook niet om te douchen, slapen, boven stofzuigen, enzovoort).
• Leg geen waardevolle spullen in het zicht (laptop, fotocamera, portemonnee).
• Sluit ramen en deuren gedurende de nacht.
• Bedenk dat inbrekers/insluipers ook gebruik kunnen maken van een open bovenlicht.
• Gebruik degelijk hang- en sluitwerk om bijvoorbeeld ramen inbraakveilig op een kierstand te zetten.
• Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur in het slot zitten.

Als u verdachte situaties tegenkomt, bel dan gelijk 112! Let er dan op dat u het signalement van de dader weet en eventuele vervoersmiddelen van de inbreker zoals een kenteken en het type auto. Deze informatie kan de politie een goede steun in de rug geven!