Politie: 4 mannen aangehouden na wilde achtervolging gestolen voertuig

Het voertuig stond volledig in brand

YERSEKE – Vrijdagmorgen vroeg heeft de politie 4 mannen aangehouden na een wilde achtervolging.

Rond 00:45 uur zagen agenten een bestelwagen bij benzinestation de Voetpomp bij Krabbendijke tegen het verkeer in rijden. De politie besloot de inzittenden te controleren, maar de bestuurder negeerde het stopteken. Hierdoor onstond een wilde achtervolging waarbij een politie beschadigd is geraakt.

De vluchtauto is vervolgens met gedoofde lichten richting Yerseke gereden, waarna diverse andere politie-eenheden zich ook richting het dorp spoedden. Toch wist de vluchtauto te ontkomen. Omstreeks 01:10 uur kreeg de meldkamer een melding van een autobrand in de Fuchsialaan, dit bleek de vluchtauto te zijn. Omdat er mogelijk vuurwerk in de auto lag, zijn meerdere woningen met spoed ontruimd. Volgens omwonenden waren er diverse zeer luide knallen te horen uit de auto,  welke volledig uitbrandde. De auto bleek enkele dagen eerder gestolen te zijn.

Alerte getuigen meldden aan de politie dat twee inzittenden van de auto te voet gevlucht waren, waarna de politie rond 02:00 een voertuig heeft gecontroleerd aan de Dam. De vier inzittenden van dit voertuig zijn aangehouden. Het gaat om mannen uit Roosendaal (19); Vught (23); Sint Willebrord (23) en Rucphen (27). De politie onderzoekt op dit moment hun betrokkenheid bij zowel de achtervolging als de brandstichting. De mannen zijn voor verder onderzoek en verhoor naar Politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die meer over dit incident weten, en roept dan ook op om deze mensen contact op te nemen met de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844 of via het Politie Whatsapp nummer 06-12207006. Belt u liever anoniem dan kan dit via 0800-7000. Ook kunt u een tipformulier invullen, vermeld hierbij zaaknummer 2017300723