Omstanders schieten te hulp bij te water geraakte auto in Wilhelminadorp; politie doet onderzoek naar oorzaak ongeval

Wilhelminadorp – De hulpdiensten zijn maandagochtend 26 augustus rond 07:13 uur in grote getalen opgeroepen voor een voertuig te water aan de Westhavendijk bij Wilhelminadorp.

Een voertuig was door een nog onbekende oorzaak het water in gereden. Voordat de auto in het water raakte, ramde deze eerst nog een bord en enkele paaltjes. In de auto zat èèn persoon. Omwonenden hoorden een doffe klap op het water. Toen wisten ze al genoeg vertelden zij aan de PZC.  Door de achterruit te forceren konden de dappere mensen in de auto kijken. Het slachtoffer was toen al buiten bewustzijn. Ook de toegesnelde politie sprong in het water om het slachtoffer te redden.

Nadat de brandweer met meerdere duikteams onderweg was, werd rond 07:25 uur ook de hulp ingeroepen van een extra hulpverleningsvoertuig. Deze werd opgeroepen voor extra materiaal zoals witte schermen voor rond het slachtoffer.

De opgeroepen traumahelikopter landde rond 07:35 uur, op dat zelfde moment werd de inzittende van het voertuig door de duikers van de brandweer uit de auto gehaald en naar de kant gebracht. Het slachtoffer is op straat gereanimeerd door de hulpdiensten. Duikers van de brandweer zijn daarna nog een keer het water in gegaan om te zoeken naar mogelijke andere inzittenden van het voertuig. Deze zijn niet meer aangetroffen.

Rond 8:00 uur is de vrouw per ambulance naar het ziekenhuis van Goes gebracht. De arts van het Mobiel Medisch Team is meegegaan met de ambulance. De traumahelikopter is een kwartier nadat het slachtoffer weg was opgestegen om naar het ziekenhuis van Goes te vliegen om de arts weer op te halen. De brandweer heeft bij de landing van de traumahelikopter bij het ziekenhuis standby gestaan.

De politie is op zoek naar getuigen. De politie vraagt mensen die het hebben zien gebeuren zich te melden via 0900-8844.