Nog twee jongens van 12 en 15 jaar melden zich na steekincident Middelburg

Middelburg – De laatste twee jongens, die zijdelings betrokken waren bij het steekincident op de Markt op vrijdagavond, zijn zondag verhoord.

Zondag meldden twee jongens (12 en 15 jaar) uit Middelburg zich op uitnodiging op het politiebureau om een verklaring af te leggen omdat zij zijdelings betrokken waren bij het steekincident. Hierbij raakten vrijdagavond twee jongens gewond. Drie jongens werden vrijdagavond al aangehouden, waarbij bleek dat een van hen niets met het incident te maken had.

De 15-jarige jongen, die vrijdagavond werd gearresteerd, werd zaterdag verhoord. Hij mocht het cellencomplex zaterdagavond verlaten. De 17-jarige jongen, die vrijdagavond ook gearresteerd werd, zit nog vast. Hij wordt komende week voor de rechter-commissaris geleid. De twee jongens, die zich zondag meldden, worden verdacht van openlijke geweldpleging. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten. Of en hoe deze drie verdachten worden vervolgd, wordt later door de officier van justitie besloten. Het slachtoffer (16), die naar het ziekenhuis werd vervoerd, ligt daar nog.

Jelte Poppe

Redacteur