Motorrijder zwaargewond na ongeval op Oude Rijksweg(N289) bij Kruiningen

UPDATE / Kruiningen – Op zaterdagmiddag 24 augustus heeft op de N289 een ernstig ongeval plaatsgevonden.

Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag rond 16:30 uur. Op de kruising van de afrit van de A58 kwamen een automobilist, een 57-jarige man uit Sint-Niklaas (België)  en een motorrijder, een 27-jarige man uit Kruiningen, met elkaar in botsing. De motorrijder, komende uit de richting van Kruiningen botste hier op een naar de A58 afslaande auto. Door de klap belandde de motorrijder op de voorruit van een stilstaande auto die vanaf de A58 kwam. De bestuurders en inzittenden van de auto’s raakten niet gewond bij het ongeval.

Ter plaatse gekomen ambulancepersoneel en de politie hebben zich over het slachtoffer ontfermd. De ambulance kampte echter met een probleem en kon door onbekende oorzaak niet meer rijden. Een andere ter plaatse gekomen ambulance heeft het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De kapotte ambulance is door een berger naar de garage gebracht.

Een deel van de kruising is urenlang afgesloten geweest in verband met sporenonderzoek van de politie. Ook zal de politie verklaringen van getuigen opnemen om zo de oorzaak te kunnen achterhalen. Een berger zal alle voertuigen na het onderzoek afslepen.

Het is niet de eerste keer dat een ongeval plaatsvond op deze kruising. Afgelopen woensdag kwamen twee auto’s met elkaar in botsing, hierbij raakte een persoon lichtgewond.

Zie ook: Twee auto’s botsen frontaal op elkaar na voorrangsfout in Kruiningen