Motorrijder en fietser gewond na botsing in buitengebied Waarde

Waarde – Op de middag van vrijdag 4 mei heeft rond kwart over twee een verkeersongeval plaatsgevonden op de Havenoordseweg in Waarde.

Het ongeval vond plaats ter hoogte van de kruising met de Polderweg. Een motorrijder en fietser kwamen met elkaar in botsing waarna beiden ten val kwamen. Omstanders hebben zich direct over de betrokkenen ontfermd in afwachting van de hulpdiensten. Twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse. Na een korte behandeling op de plaats van het ongeval zijn beide mannen per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

De motorrijder reed op de Havenoordseweg vanaf Waarde toen bij de Polderweg een man en vrouw op de fiets op de Havenoordseweg komende vanuit de andere richting wilden oversteken naar het fietspad. De motorrijder kon het niet afremmen en een aanrijding was niet te voorkomen. De vrouwelijke fietser bleef ongedeerd en is opgevangen. Tijdens de hulpverlening na het ongeval is de Havenoordseweg tijdelijk afgesloten geweest voor al het verkeer. De motor en de fiets zijn veilig gestald in de omgeving.