Motorcrosser vlucht voor politie in Middelburg

Middelburg – De politie arresteerde zondag 25 februari 2018 rond 20.00 uur op de Veerseweg een 18-jarige verdachte uit Vlissingen, omdat hij de verkeersregels overtrad.

Agenten zagen de verdachte op een crossmotor zonder licht over het fietspad aan de Kroonenveldweg rijden. De bestuurder reageerde direct en reed de rotonde op reed richting de Veerseweg. De agenten gaven een stopteken en bleven achteraan de verdachte rijden. Op de crossmotor zat geen kenteken.

Op de Veerseweg trachtten de agenten hem te laten stoppen, maar hij ging via het trottoir er vandoor. De snelheid lag op ongeveer 55 km per uur. Op enig moment gaf de agenten een kleine tik tegen de crossmotor waarna de bestuurder begon te zwalken en uiteindelijk in de groenstrook viel. Hij werd aangehouden op verdenking van verschillende verkeerswetten, zoals rijden zonder helm, zonder kenteken, met een motor rijden op een bromfietspad.
De politie onderzoekt ook of hij de eigenaar is van de motor of dat deze van diefstal afkomstig is. De verdachte zit nog vast voor verhoor.