Middelbrand in kerk onder de toren Middelburg

Nick Nieuwenhuizen

Fotograaf

Jelte Poppe

Redacteur / Videograaf

Middelburg – Door werkzaamheden is er brand uitgebroken in de Nieuwe kerk te Middelburg.

De brandweer werd rond 15:15 uur opgeroepen voor een nacontrole bij de lange Jan in Middelburg. Al snel bleek dat het ging om een echte brand. In nog geen vijf minuten tijd schaalde de brandweer op naar Middelbrand. Uiteindelijk zijn er vijf blusvoertuigen en een ladderwagen opgeroepen.

Twee blusvoeruigen en ladderwagen zijn ter plaatse gekomen. Door werkzaamheden aan een torentje nabij de kerk was er brand uitgebroken. De brandweer heeft de kerk ontruimd. Het voorval trekt veel bekijks. De brandweer is druk bezig met het blussen van de brand.

Volgens de werkman die op het dak bezig was, moest hij een stuk rot hout verwijderen. Doordat de wind opstak, ging de vlam het dak in. De werkman belde 112 en bluste zelfstandig het vuur. Toen hij hier mee klaar was, leek het vuur gedoofd. Maar niets was minder waar. Het vuur laaide weer op.

Hierdoor heeft de man opnieuw 112 gebeld en schaalde de brandweer op naar Middelbrand. Uiteindelijk bleef de schade beperkt tot op het dak. Wel kwam er rookontwikkeling in de kerk