Melding persoon te water bij Oosterscheldekering Vrouwenpolder

Item door:

Jelte Poppe

Redacteur / Fotograaf

Vrouwenpolder, Noordland – Maandagmiddag zijn de hulpdiensten rond 15:15 uur met spoed opgeroepen voor een persoon te water nabij de Roompotsluis van de stormvloedkering bij Neeltje Jans.

De KNRM van Neeltje Jans werd voor dit incident opgeroepen, ter plaatse bleek dat er vermoedelijk een persoon ter water was geraakt ter hoogte van de kering. De KNRM startte vanaf het water een search en rescue op.

Tot nu toe heeft deze nog geen resultaat. Ook de reddingsbrigade en de strandwacht zoeken samen met de politie vanaf de wal. Ze kijken met verrekijkers over het water, en lopen alle dammen van de kering langs.

Volgens de persvoorlichter van de Politie was er een melding gemaakt, dat er vermoedelijk iemand van de kering af was gesprongen. Of dit het geval is, kon de voorlichting niet beantwoorden.

Wel is de KNRM na 10 minuten weer retour gegaan. De politie neemt de zaak in onderzoek. De hulpdiensten waaronder de ambulance bleven nog stand-by staan op de locatie.

Uiteindelijk bleek het te gaan om twee illigale vissers die stonden te vissen. Dit is niet toegestaan op de kering. Deze twee zijn aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex.