Medewerker fabriek bekneld; Hulpdiensten groots ter plaatse in Kruiningen

Kruiningen – De hulpdiensten zijn woensdag groots uitgerukt voor een ongeval bij een bedrijf aan de Stationsweg in Kruiningen.

De brandweer was druk bezig met een ongeval bij een bedrijf. Daar is een medewerker met beide benen bekneld geraakt. Het was een complexe bevrijding omdat het boven in de fabriek was Sgebeurd. Rond 14:10 meldde de veiligheidregio Zeeland dat het slachtoffer was bevrijd. Ruim een uur later na de eerste melding.

Samen met het medische personeel van de ambulances en de traumahelikopter heeft de brandweer het slachtoffer liggend de fabriek uitgebracht, met inzet van de hoogwerker. Het slachtoffer zal met de gereedstaande traumahelikopter naar Rotterdam worden gebracht.

De medewerker was vast komen te zitten met beide benen tussen de rollen van de transportband voor aardappels. De fabriek heeft de arbeidsinspectie ingelicht, die zal onderzoek doen naar dit ongeval.

Het was een complexe inzet, doordat de redding plaatsvond boven in de fabriek en bij hoge temperaturen. De manschappen moesten door kleine gangetjes om bij het slachtoffer te komen en hadden weinig werkruimte.

De brandweer had opgeschaald naar middel HV gezien de complexiteit van het ongeval,