Man slaat eigen inboedel stuk en mishandelt buurtgenoten en agenten in Borssele

Borssele – Op vrijdagmiddag omstreeks 17.30 uur is een 38-jarige man uit die plaats aangehouden wegens vernieling, mishandeling en geweld tegen politieagenten.

De man ging, volgens meldingen uit zijn buurt, helemaal door het lint en vernielde zijn eigen inboedel, gooide zijn ruiten in en mishandelde buurtbewoners door kopstoten uit te delen. Een van de slachtoffers heeft aangifte gedaan, ook zijn door de agenten meerdere getuigenverklaringen opgenomen.

Agenten gingen met meerdere eenheden naar het dorp en troffen de man, temidden van een hoop kapotgeslagen huisraad aan in de buurt van Plein 52. Bij benadering door de politie werd de man nog agressiever en wilde wegrennen. Tijdens zijn vlucht gooide hij een bloempot of een emmer met potgrond naar de agenten. Het voorwerp miste op een haar na het hoofd van een van de politiemensen. De agenten zijn achter de vluchtende man aangerend, maar konden hem in eerste instantie niet onder controle krijgen. Door de man een paar tikken met de wapenstok te geven staakte hij uiteindelijk zijn vluchtpoging en kon hij geboeid en aangehouden worden. Hij pleegde behoorlijk wat verzet bij zijn aanhouding en trapte een van de agenten tegen zijn been. De agenten hebben aangifte gedaan.

Tijdens de rit naar het politiecellencomplex bleef de man zich verzetten en ook na aankomst in het cellencomplex kon hij niet op een normale manier ingesloten worden. Door vier man is de aangehouden verdachte naar zijn cel gedragen en ingesloten. De man zit nog vast en zal zaterdag gehoord worden.