Goes – Donderdagavond is een 36-jarige man uit Vlissingen op de Deltaweg aangehouden nadat er harddrugs en een taser bij hem zijn aangetroffen.

Omstreeks 23.40 uur zien surveillerende agenten de verdachte in zijn auto rijden op de Deltaweg ter hoogte van de ’s Heer Hendrikskinderendijk in Goes. Op de achterbank liggen duidelijk zichtbaar allerlei spullen. Besloten wordt om de auto aan een algemene controle te onderwerpen. De bestuurder wordt om die reden meegevoerd naar de carpoolplaats Katseveerweg bij Wolphaartsdijk.

Bekende politie

Op de controleplaats valt het oog van één van de agenten direct op een zaklamp die op de bijrijder stoel ligt. Deze blijkt ook een taserfunctie te hebben en is om die reden in beslag genomen. Tijdens het controleren van de personalia van de bestuurder blijkt dat deze meerdere delicten op zijn naam heeft staan op het gebied van harddrugs. Ook nu blijkt hij harddrugs bij zich te hebben. In totaal komen er drie gripzakjes tevoorschijn, twee met amfetamine en één met MDMA.

Onder invloed drugs

Omdat agenten zien dat de man bloeddoorlopen ogen heeft moest hij een blaas- en speekseltest ondergaan. Er blijkt geen alcohol in het spel te zijn, maar de verdachte scoort wel positief op drugsgebruik. In zijn speeksel worden sporen gevonden van methamfetamine/MDMA en amfetamine. Niet onaannemelijk is dat er nog meer drugs verstopt liggen in de auto. Daarom is deze voor nader onderzoek in beslag genomen.