Man aangehouden na verkeerde identiteit opgeven Goes

GOES – Surveillerende agenten controleerden donderdag rond 19.30 uur op de Koepoort in Goes een bedrijfsbusje met twee inzittenden. Het busje stond op naam van een persoon die nog 30 dagen celstraf moest ondergaan.

Bij aanspreken verklaarde de bestuurder dat hij de betreffende persoon was. Door de agenten is de man naar een politiecellencomplex gebracht. De man verklaarde niets bij zich te hebben waarop zijn identiteit stond, maar hij leek sprekend op een foto die de agenten te zien kregen op hun MEOS-toestel bij het opvragen van de gegevens. Aangekomen bij het politiecellencomplex werd de apparatuur opgestart om de identiteit van de man te verifiëren door middel van controle van zijn biometrische gegevens. De man gaf toen aan dat hij de naam van zijn broer had opgegeven. Hierop werd de juiste identiteit gecontroleerd en bleek het te gaan om een 25-jarige man uit Oosterhout.

Uit nader onderzoek bleek toen dat hij weliswaar geen 30 dagen de cel in moest, maar dat er nog wel een aantal boetes voor hem openstonden. In totaal ging het om een bedrag van 3962 euro. Met een kennis sprak de man af dat de boetes door deze kennis betaald zouden worden op het politiebureau. Ook bleek het rijbewijs van de man ongeldig verklaard.

Rond 23.30 uur is de man in vrijheid gesteld met een bekeuring voor het opgeven van een valse naam en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Zijn bijrijder, die wel in het bezit was van een geldig rijbewijs, mocht al direct bij de controle zijn weg vervolgen.