Man aangehouden na achtervolging door Middelburg en Ritthem

Middelburg, Ritthem – Een 20-jarige Middelburger is afgelopen nacht aangehouden na een achtervolging waarbij snelheden van 180 kilometer per uur werden bereikt.

Rond 03.10 uur surveilleerden agenten bij de Mortiereboulevard in Middelburg. Zij zagen een personenauto rijden die nogal vreemde capriolen uithaalde (meerdere rondjes over de rotonde), dus besloten de agenten de auto aan de kant te zetten en te controleren. Toen de bestuurder in de gaten kreeg wat de agenten van plan waren gaf hij vol gas en ging er vandoor. De achtervolging werd gestart.

Met snelheden tussen de 100 en 120 km/u ging het over de Bosschaartsweg en de Landbouwweg. Daarna ging het verder over de Ritthemsestraat (180 km/u) waar hij in aanraking kwam met een dienstvoertuig van de politie. Hij stopte nog steeds niet en ging er via de berm en het fietspad weer vandoor. Dit duurde tot de bestuurder zich klemreed op een bedrijfsterrein aan de Ritthemsestraat. Daar klom de man over een hek en verdween in de bossen.

Meerdere eenheden waren naar de plaats gekomen waar het voertuig stond, waaronder ook twee hondengeleiders. Toen de verdachte dat in de gaten kreeg koos hij eieren voor zijn geld en kwam de bossen uit. Omdat hij weer over het hek klom raakte hij lichtgewond aan zijn handen. De man is aangehouden voor het negeren van een stopteken en voor het veroorzaken van gevaar op de weg. Nadat hij behandeld was bij de huisartsenpost, is hij overgebracht naar een politiecellencomplex.

Bij onderzoek in zijn auto troffen de agenten een airsoftwapen aan met munitie. De man wordt zondag verder gehoord door rechercheurs.