Man (67) overleden na ernstig geweldsincident in Biggekerke; 36-jarige man opgepakt

Jelte Poppe

Redacteur / Fotograaf

Biggekerke – Vanmorgen is er aan de Noordweg in Biggekerke een 67-jarige man bij zijn woning door ernstig geweld om het leven gekomen.

Het voltrok zich maandagmorgen in een woning aan de Noordweg. Rond 08:50 uur kreeg de politie een melding binnen dat er een zeer ernstig incident zou plaatsvinden nabij de woning. Daarop zijn er meerdere politie-eenheden in zwaar kogelwerende vesten ter plaatse gegaan naar de woning. Eenmaal ter plaatse troffen de agenten de zwaargewonde man aan.
Ook een ambulance is uitgerukt voor het incident. Maar de hulpdiensten konden niks meer betekenen voor de 67-jarige man. Deze overleed ter plekke.
Wel hebben de agenten een 36-jarige man op weten te pakken. Die was op dat moment nog aanwezig bij de woning. Deze is gelijk aangehouden. De verdachte en slachtoffer kende elkaar. De politie bevestigd dan ook dat het een incident in relationele sfeer plaatsvond.

Vrijwel direct daarna is de politie begonnen met het onderzoeken van het incident. Er kwamen meerdere leden van het forensische onderzoeksteam ter plaatse. Ook kwam de recherche onderzoek doen en het drone-team kwam assisteren. Het onderzoek voltrok zich voornamelijk in de tuin.

Ook hebben de agenten nog een buurtonderzoek gehouden. Het onderzoek zal nog korte tijd duren.

Lees ook: Dode man aangetroffen in Biggekerke, één verdachte aangehouden