KNRM vaart uit voor aangetroffen kite op de Westerschelde

Foto: KNRM Breskens

Westerschelde – Zaterdagmiddag treft een binnenvaartschip bij boei 2A een kite zeil aan zonder persoon. Er wordt onmiddellijk melding gemaakt bij de Nederlandse kustwacht die de bemanning van reddingboot Zeemanshoop alarmeert.

Zeven minuten na alarm vertrekt de reddingboot in Breskens richting de opgegeven positie. De RWS 78 van Rijkswaterstaat is op dat moment ook onderweg naar de opgegeven positie. Als de reddingboot bijna ter plaatse is wordt de kite door iemand op het strand opgehaald net als zijn board, dit wordt door de bemanning van het Rijkswaterstaat vaartuig gezien. Aangezien er niet duidelijk is of er iemand nog in problemen is begint de reddingboot zoekslagen te maken. Even later voegt ook politie vaartuig P-41 zich bij de zoekactie.

Omdat er door de drukte geen mogelijkheid is om een persoon op de wal te zetten door de Zeemanshoop wordt er een politie eenheid gevraagd te vragen of de persoon die gezien is met de kite ook de surfer is. De desbetreffende surfer is inderdaad los geweest van zijn materiaal. Aan de hand van dit verhaal wordt er besloten de zoekactie af te blazen en kunnen alle eenheden terug naar hun post.

Quinten Swager

Redacteur