Jonge jongens (13 en 14) aangehouden na maken van zware vuurwerkbom

Foto: Facebook Politieteam Oosterscheldebekken

Goes – Op zaterdagavond 12 december heeft de politie twee minderjarige jongens aangehouden nadat ze een illegale vuurwerkbom hadden gemaakt.

De politie kreeg zaterdagavond meldingen van een bezorgde burger welke twee jonge jongens zag lopen met een cobra welke aan een fles zeer brandbare lampenolie getapet was. De politie ging snel ter plaatse en wist de jongens aan te houden.

Beide jongens van 13 en 14 jaar werden meegenomen naar het politiebureau en daar ondervraagd door de politie. De officier van Justitie besloot dat het om een misdrijf ging. Een van de jongens is naar Halt gestuurd omdat hij niks aangestoken had en omdat hij er alleen bij stond. De andere jongen kreeg een zogenaamde TRIP-zitting.

Een TRIP-zitting is met de officier van justitie. Die is dan al van mening dat je schuldig bent en dat je een straf verdient. In dat gesprek bepaald hij samen met jou wat het beste is voor jou, een geldboete of een taakstraf.

De politie waarschuwt ook voor vuurwerk: “Wij snappen dat vuurwerk leuk is. Ook wij zijn jong geweest (al geloof je dat misschien niet). Maar dit jaar mag het niet.. Sla het vuurwerk dit jaar een keer over. Haal zeker geen illegaal vuurwerk in huis. Het is levensgevaarlijk én het kan je een strafblad opleveren!”

Corné van de Maas

Redacteur