Beste lezer van 112Midden-Zeeland

Het einde van het jaar 2020 is in zicht.
We willen in deze reeks onze trouwe bezoekers van 112Midden-Zeeland meenemen naar de hoogtepunten uit 2020.
Hieronder vindt u de hoogtepunten van September.

Veel kijk en leesplezier in onze hoogtepunten

Auto botst tegen lantaarnpaal op de Zanddijk in Kruiningen

01-09-2020:

Kruiningen – Aan de Zanddijk  heeft dinsdagmiddag een ongeval plaatsgevonden.

De melding kwam rond 15.57 uur vanaf de Zanddijk in Kruiningen.
Een ambulance en politie werden naar de locatie van het ongeval gestuurd.
Ter plaatse bleek dat er een auto door onbekende oorzaak in botsing kwam met een lantaarnpaal. Hierbij is één inzittende van de auto gewond geraakt. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. De zanddijk was ten tijde van het ongeval enige tijd afgesloten voor verkeer. De auto liep forse schade op aan de voorkant. Het slachtoffer is met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Man (68) schoot zichzelf in been bij incident Oost-Souburg

12-09-2020:

Oost-Souburg – De politie heeft gisteren bij een woning in de Beukenstraat een 68-jarige man aangehouden. De man zou zichzelf mogelijk in zijn been hebben geschoten.

De politie kreeg op vrijdag 11 september rond 15.40 uur melding van een mogelijk schietincident in een woning. Bij het pand aan de Beukenstraat aangekomen kwam er een 37-jarige man naar buiten gelopen. Omdat agenten nog niet precies wisten wat er aan de hand was en de man niet direct gehoor gaf aan de instructies van de dienders werd er een waarschuwingsschot door een van de agenten gelost en is de man aangehouden. Tijdens die aanhouding is ook een vrouw aangehouden die eveneens de instructies van de politie niet opvolgde.

Toen agenten het pand binnen gingen troffen ze er de 68-jarige bewoner aan, die gewond was aan zijn been. Ook lag er een vuurwapen in de woning. De man is voor behandeling aan zijn verwoningen overgebracht naar het ziekenhuis en aangemerkt als verdachte. Het vuurwapen, waar de man geen vergunning voor had, is in beslag genomen. Uit een eerste verklaring blijkt dat de man zichzelf mogelijk per ongeluk in het been heeft geschoten. De woning is verder door de politie doorzocht. Daarbij is nog munitie en een luchtdrukwapen in beslag genomen. De eerder aangehouden man en vrouw zijn kort na het incident weer in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak

Groot ongeval op A4 Bergen op Zoom; File Zeeland uit

18-09-2020:

Door: Redactie 112Markiezaten
Bergen op Zoom – Op de A4 tussen Hoogerheide en Bergen op Zoom heeft vrijdagmiddag een ernstig ongeval tussen zeven voertuigen plaatsgevonden. Drie personen zijn door ambulancemedewerkers nagekeken. Door het ongeval ontstond op zowel de snelweg als het onderliggende wegennet een verkeerschaos. De vertraging rondom Bergen op Zoom was op het hoogtepunt meer dan 60 minuten.

Het ongeval gebeurde iets na half vier. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en sloten de snelweg direct af. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er drie personen nagekeken door ambulancepersoneel. Ten minste één persoon is overgebracht naar het ziekenhuis. De toedracht van het ongeval is op dit moment nog onduidelijk. Naast meerdere personenauto’s zijn ook een motorrijder en een vrachtwagen bij het ongeval betrokken.

Achter het ongeval ontstond in beide richtingen een fikse file. Na iets meer dan een uur kon het verkeer passeren over de vluchtstrook. Vanwege verkeer wat probeerde om te rijden over het onderliggende wegennet ontstonden hier op veel plaatsen ook files met meerdere aanrijdingen tot gevolg. Bij deze aanrijdingen is niemand gewond geraakt.

Politie stuit tijdens training op schildpad in de Oosterschelde

22-09-2020

Oosterschelde – De politie stuitte dinsdag middag tijdens een training op een schildpad in de Oosterschelde.

Tijdens een training op de Oosterschelde zag de politie een vreemd voorwerp drijven. De schipper besloot om de politieboot toch even bij te draaien. Tot grote verbazing zag de schipper toen een groot schildpad zwemmen. Volgens de politie gaat het waarschijnlijk om een lederschilpad. Deze schildpad komt gewoonlijk voor in warme oorden. Specialisten van o.a. diergaarde Blijdorp zijn onderweg naar de locatie voor een onderzoek. Samen met de specialisten en instanties zal er worden gekeken hoe het beest het beste kan worden geholpen.

Brand in graafmachine in Yerseke, brandweer schaalt op naar middelbrand

30-09-2020:

Yerseke – Aan de Korringaweg in Yerseke is op woensdagmiddag een brand
uitgebroken in een graafmachine. Bij de brand kwam flink wat rook vrij.

De brandweer werd omstreeks 12:08 uur opgeroepen voor de brand. Ter
plaatse bleek dat er een grijpkraan vlam had gevat. Er is opgeschaald
naar middelbrand, maar de tweede tankautospuit kon na aankomst
rechtsomkeert naar de kazerne maken. De kraan kan als verloren beschouwd
worden.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Hoogtepunt gemaakt door:

Wesley Rijnhout

Redacteur