Beste lezer van 112Midden-Zeeland

Het einde van het jaar 2020 is in zicht.
We willen in deze reeks onze trouwe bezoekers van 112Midden-Zeeland meenemen naar de hoogtepunten uit 2020.
Hieronder vindt u de hoogtepunten van Oktober.

Veel kijk en leesplezier in onze hoogtepunten

Auto in water gevonden bij Neeltje Jans ; mogelijk inzittende(n) in de auto

01-10-2020

Vrouwenpolder – Op donderdag 1 oktober is in het water langs de Dijkgraaf AM Gelukweg bij Vrouwenpolder een auto aangetroffen.

Dat meld de politie donderdagochtend op twitter. Zij stellen een onderzoek in omdat er mogelijk meerdere personen nog in het voertuig zitten. Hiervoor komen de Landelijke Eenheid en het Landelijk Team Onderwaterzoekingen(LTOZ) ter plaatse.

Het is niet bekend hoelang de auto al in het water ligt. Ook wil de politie nog niks kwijt over de auto en eventuele slachtoffers.

Rond 12:00 uur is Kuzee ter plaatse gekomen. Rond 16:00 uur werd de auto uit het water gehaald.

Stroomkast uitgebrand in Goes

05-10-2020

Goes – Aan het Molenplein in Goes is maandagavond een evenementenvoeding uitgebrand. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en had de brand snel onder controle. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend.

Netbeheerder DNWG is ter plaatse om de evenementenvoeding veilig te stellen. De kast staat bij het caravanpark van de kermis exploitanten. Volgens getuigen zit het caravanpark door de brand zonder stroom. Hoelang de storing nog gaat duren kan DNWG nog niet zeggen.

Gewonde bij ongeval tussen twee voertuigen op kruising buitengebied Kruiningen

17-10-2020

Kruiningen – Op de kruising van de Goversweg met de Oude Dijk in het buitengebied van Kruiningen heeft zaterdagavond een ongeval plaatsgevonden.

Het ongeval gebeurde rond 21:35 uur. Twee voertuigen kwamen door nog onbekende oorzaak op de kruising met elkaar in botsing. Hierbij raakte ten minste een persoon gewond. Alle voertuigen belandden door het ongeval in de berm.

De bestuurder van de bestelwagen is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval.

Waterlekkage in woning Vlissingen nadat waterontkalker verkeerd wordt geïnstalleerd

20-10-2020

Vlissingen – Aan de Glacisstraat in Vlissingen is op dinsdagmiddag in een woning een waterleiding geknapt.

De bewoner wilde een waterontkalker aanbrengen aan de waterleiding, maar deed dit op de hoofdkraan van de woning. Toen de bewoner dit wilde herstellen en de ontkalker er af wilde halen, trok hij de leiding kapot. De brandweer kwam ter plaatse om te voorkomen dat de woning onder water zou lopen. Het water kwam met een flinke kracht uit de leiding. Dnwg kwam ter plaatse om het water af te sluiten. Echter konden ze niet de juiste afsluiting vinden. Een buurtbewoner stond met de auto op een waterkraan, en werd gevraagd de auto te verzetten.
Volgens de dnwg hebben enige woningen een tijdje zonder water gezeten. Hoeveel dit er zijn is niet bekend. Rond 15:15 uur was de juiste waterkraan gevonden, en kon de lekkage worden gestopt. De brandweer kon toen retour naar de kazerne.

Slachtoffer van op hol geslagen paard in Kapelle 16 jarig meisje uit de gemeente Goes

24-10-2020

Kapelle – Het slachtoffer van het incident op zaterdagmiddag aan de Hoekseweg in Kapelle is een 16- jarig meisje uit de gemeente Goes.

Dat maakte de politie zaterdagavond bekend.

De melding kwam binnen rond 13:54 uur. Twee ambulances, een traumahelikopter en politie gingen met spoed naar de locatie toe. Ter plaatse bleek het 16-jarige meisje te zijn gevallen van een op hol geslagen paard. Ze is met onbekende verwondingen vervoerd met de traumahelikopter naar een ziekenhuis buiten de regio.

Het paard werd elders opgevangen.

Jelte Poppe

Redacteur