Jaarlijkse “Week van de veiligheid” is weer van start

Zeeland – Deze week is het in Zeeland en Nederland de “Week van de Veiligheid”. Dit jaar staat de week van de veiligheid in het teken van Heling.

De week van de veiligheid duurt van 7 oktober tot 13 oktober. Elk jaar wordt er een “Week van de Veiligheid” georganiseerd met het doel om mensen bewust te maken dat er tijdens de donkere dagen meer kans is op inbraken die leiden tot Heling. Heling is strafbaar en is altijd het gevolg van een criminele activiteit zoals een inbraak, overval of (lading)diefstal.

Voetjes actie in 2018 in Aagtekerke

Activiteiten omtrent “Week van de Veiligheid”

De hulpverleners doen ook weer fanatiek mee. Zo zijn er diverse activiteiten georganiseerd voor de mensen.
In Goes was vandaag de aftrap van de “week van de veiligheid”.  Er is de hele week een Pop-up store in Goes. Die werd geopend door de Burgemeester van Goes door een keukenbrand te blussen. Je kan de pop-up store vinden aan de grote markt in Goes.
Op dinsdag 8 oktober wordt er tussen 19:00 en 21:00 een zogenaamde “voetjesactie” georganiseerd in Meliskerke. Dit houd in dat de wijkagent samen met de BOA (buitengewone opsporing ambtenaar) en burgers van de veiligheidsgroep van Meliskerke, de straat op gaan om hun mede dorpsgenoten te confronteren met inbraak gevoelige situaties. Denk aan een raam open laten staan of de poort niet op slot doen.

Ook worden op 9 november alle Zeeuwse inwoners geïnformeerd hoe ze een hennepkwekerij en synthetische drugslab in hun omgeving kunnen herkennen en waar ze eventuele symptomen kunnen melden.
Benieuwd wat er bij jou in de buurt te doen is?
Hier zie je een overzicht van alle veiligheidsevenementen bij jou in de buurt!

Helingapp

Ook bestaat er een app. De zogenoemde “stopheling-app”. Via controles met de zogeheten Digitaal Opkopersregister (DOR) proberen politie, gemeente en opkopers van goederen achter helers te komen. Benieuwd hoe dat werkt en hoe u zelf ook iets kunt doen tegen heling? Bekijk dan eens de site van Stop Heling

Gemaakt door: Jelte Poppe