Grote brand in leegstaand pand op bedrijventerrein Bergen op Zoom

Bergen op Zoom – Op maandag 7 mei is er omstreeks 19:45 uur een brand uitgebroken in een leegstaand pand op het bedrijventerrein in Bergen op Zoom. Tot zover bekend zijn hierbij geen gewonden gevallen.

Omdat vermoedelijk eerst bleek dat er nog een groep mensen binnen was werd er door de meldkamer snel opgeschaald. Verschillende ambulance’s en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Er bleek echter niemand meer in het pand te zitten. Wel meldde de politie dat er volgens getuigen een tiental mensen naar buiten was gekomen toen de brand uitbrak. Van deze mensen is echter geen spoor meer te vinden.

De brandweer schaalde al snel op naar een grote brand. Ook werd er GRIP 1 gegeven. Dat houd in dat er functionarissen van de hulpdiensten bij elkaar komen om te overleggen hoe ze het beste het incident kunnen bestrijden.

Rond 20:45 uur bluste de brandweer met drie hoogwerkers. Later op de avond werd er een kraan opgeroepen om het pand verder af te breken en zo beter te kunnen nablussen. Rond 23:00 uur werd het sein brandmeester gegeven. Wel blijft de brandweer nog uren nablussen. Rond 02:00 uur werden de brandweereenheden afgelost door andere brandweerkorpsen uit de regio.

Tijdens de brand kwam er veel rook vrij. Personen wisten op sociale media te melden dat het zelfs vanuit België zichtbaar was. Omdat de rook vrijwel recht omhoog steeg is er geen overlast geweest in de buurt. Er hoefden geen andere bedrijven ontruimd te worden. Ook werd er geen NL- Alert afgegeven.

Tijdens de brand waren er veel mensen op de been om naar de brand te komen kijken. Honderden mensen liepen over het industrieterrein om iets van de brand te kunnen zien. Op de kruising van de Randweg in Bergen op Zoom stonden verkeersregelaars die het verkeer door liet rijden. Ook werd een deel van het bedrijventerrein afgesloten voor verkeer.