Getuigen zetten dronken automobilist aan de kant; politie neemt rijbewijs in beslag

Colijnsplaat – Door getuigen werd zondagavond een personenauto stilgezet op de Noordlangeweg in Colijnsplaat.

De getuigen zagen het voertuig slingerend rijden en belden de politie om dit door te geven. Ze waren bang dat de bestuurder de Zeelandbrug op zou rijden, maar dat gebeurde gelukkig niet.

Net voor de brug sloeg de man af en konden de andere weggebruikers hem laten stoppen op de Noordlangeweg. Ze trokken de sleutels uit het contact zodat de bestuurder, een 29-jarige man uit Colijnsplaat, niet meer verder kon rijden. Hierdoor werd de man boos en ontstond een handgemeen tussen de bestuurder en de getuigen. Omdat de 29-jarige man zo onvast ter been was belandde hij in een sloot. Hij werd hier weer uitgehaald door de getuigen.

De politie arriveerde en nam het rijbewijs van de automobilist in. Agenten namen getuigenverklaringen op en kregen videobeelden van één van de getuigen die de hele rit had gefilmd. Deze beelden worden onderzocht.

De man is om ongeveer 19.15 uur aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest doen. Hij blies 925 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 11 uur. De man was niet in staat om een verklaring af te leggen, dus dat gaat later deze week gebeuren. Vanwege zijn dronken toestand hebben agenten hem thuis afgezet.

Quinten Swager

Redacteur