Gemeente voert negen integrale controles uit op bedrijventerrein Krabbendijke

Krabbendijke – De gemeente Reimerswaal heeft eergisteren, 1 oktober 2019, een integrale handhavingscontrole uitgevoerd op bedrijventerrein Oostpolder in Krabbendijke.

De actie werd uitgevoerd in samenwerking met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), de Belastingdienst, Douane en politie Zeeland-West-Brabant. De controle was ingepland op basis van gegevens bij de betrokken instanties en als gevolg van de afspraak tussen overheden dit soort gezamenlijke controles vaker uit te voeren. In mei van dit jaar vond een zelfde actie plaats op bedrijventerrein De Poort in Rilland.

De gemeente heeft controles uitgevoerd op het gebied van bestemmingsplan, milieu- en bouwregelgeving (onder meer brandveiligheid). De RUD heeft gekeken naar de naleving van de milieuwetgeving. De Belastingdienst controleerde op administratieve verplichtingen en de Douane op accijnsgoederen. De politie was er voor de veiligheid van de medewerkers aan de controle en heeft gelet op signalen van ondermijning en eventuele strafbare feiten. Daarnaast hebben ze het in- en uitgaande verkeer van Oostpolder gecontroleerd.

Tijdens de controle zijn 9 bedrijven/locaties bezocht. Er zijn enkele overtredingen geconstateerd ten aanzien van bouw- en milieuwetgeving, evenals zaken die nader onderzoek vragen, onder meer door de Belastingdienst. Burgemeester José van Egmond benadrukt het algemeen belang dat gediend wordt door integrale handhaving. “Met deze actie willen we bereiken dat de bedrijventerreinen in de gemeente Reimerswaal gezond en veilig zijn en blijven. Wij gunnen
eerlijke bedrijven alle ruimte om te ondernemen en klanten en bezoekers op een goede manier te kunnen ontvangen.”, aldus de burgemeester.