Gas komt tussen de tegels vandaan in Kruiningen; brandweer stelt situatie veilig

Kruiningen – Donderdagavond 25 juli is de brandweer rond 22:45 uur met spoed opgeroepen om metingen te verrichten aan de Henry Dunantstraat.
Een buurtbewoner had in de buurt van een auto een gaslucht geroken en vertrouwde het niet helemaal. Hierop heeft hij de politie gebeld welke de man vervolgens doorverbonden heeft naar de brandweer, welke met spoed ter plaatse kwam.
Eenmaal ter plaatse heeft de brandweer metingen verricht en geconstateerd dat er daadwerkelijk gas lekte. Om de exacte locatie van het lek te achterhalen heeft de brandweer water over te straat laten lopen. Dit zorgde ervoor dat duidelijk te zien was dat de lekkage onder de straat was. Bijzonder genoeg heeft eenzelfde situatie zich op 10 juli jongstleden zich ook voorgedaan, een kleine 30 meter verderop aan de Slagveldstraat. Hier werd de lekkage ontdekt door het verbranden van onkruid.
In afwachting van netbeheerder DNWG heeft de brandweer de straat deels afgezet en standby gestaan. DNWG heeft het deel van de leiding waar de lekkage zit drukloos gemaakt en zal morgen het lek gaan dichten.