Fietser zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen

RITTHEM – Op dinsdag 9 januari heeft er een zwaar ongeval plaatsgevonden op de Denemarkenweg in Ritthem. Een poolse chauffeur zag een fietser over het hoofd. De fietser is zwaargewond naar het ziekenhuis van Rotterdam vervoerd.

Rond 08:30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Een ambulance, diverse politieauto´s en de traumahelikopter van Rotterdam gingen ter plaatse. Een poolse vrachtwagenchauffeur heeft een fietser over het hoofd gezien. De fietser wilde de kruising oversteken en had voorrang moeten krijgen van de chauffeur. De VOA (VerkeersOngevalAnalyse) onderzhelikopter onderweg ergens geland om de arts mee te laten rijden naar het ziekenhuis voor medische ondersteuning. Over het letsel en de ernst daarvan is nog niets bekend.

Omdat het ongeval deels plaats vond op een spoorwegovergang heeft Prorail tijdelijk het treinverkeer gestremd, het onderzoek op de plaats van het ongeval is inmiddels afgerond en het treinverkeer is weer hervat. Prorail maakt bekend dat er geen treinen rijden op de Sloehaven omdat het ongeval gebeurd is op een spoorovergang.