Fietseigenaren krijgen advies bij graveeractie in Middelburg

Stock Politie©StijnEnter

Middelburg – Donderdagmiddag is voor het NS-station aan de Kanaalweg een preventieve fiets-graveeractie gehouden.

De actie werd georganiseerd in het kader van de Zeeuwse Week van de Veiligheid door de politie, samen met de gemeente Middelburg en het graveerteam van het centrum fietsendiefstal. Tussen 12.00 en 17.00 uur werden 125 fietsen gecontroleerd. De meeste exemplaren waren al ‘van de fabriek af’ voorzien van een uniek nummer en geregistreerd in de landelijke database van de RDW.

Negen fietsen werden gegraveerd. Sommige fietsen, zonder uniek nummer of registratie bij de RDW konden niet gegrafeerd worden, omdat deze een aluminium frame hadden. Er werd een fiets aangetroffen, welke in 2009 was gestolen. De politie stelt hier een onderzoek naar in.

De politie kijkt terug op een geslaagde dag, waar vooral wat oudere mensen op afkwamen: “We hebben veel mensen advies gegeven over extra sloten om de fiets mee vast te zetten aan bijvoorbeeld een fietsbeugel of een paal. We zagen veel losse sloten, kabels en kettingen, die niet voorzien waren van het ART-keurmerk. Deze sloten, zonder dit keurmerk, zijn niet bestand tegen de hedendaagse fietsendief!”