Festivalvierder twee maal achter elkaar betrapt op rijden onder invloed in Grijpskerke

GRIJPSKERKE – Afgelopen nacht is een 57-jarige man uit de gemeente Hulst op de Middelburgseweg twee maal betrapt op dronken rijden. Ook wordt hij verdacht van drugsgebruik.

Op het festival ‘Hrieps’ attendeert een verkeersregelaar een agent op een dronken man die kort daarvoor in zijn auto heeft gereden. De agent spreekt de man aan en laat hem blazen. Daaruit blijkt dat hij een flinke slok op heeft. Om die reden wordt hij meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De score daarvan is 775 u/gl. Dat betekent dat hij bijna 3,6 maal de toegestane limiet heeft overschreden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een rijverbod van 9 uur.

Tot verbazing van de agent ziet hij enige tijd later dezelfde man opnieuw achter het stuur zitten als hij het parkeerterrein bij Grijpskerke wil afrijden richting Buttinge. Dezelfde procedure volgt. Kennelijk heeft hij weer alcohol gedronken, want dit maal is de score 780 u/gl. Nu komt tijdens het verhoor ook naar voren dat hij drugs heeft gebruikt. Bij hem wordt een speekseltest afgenomen met een positieve uitslag op THC en amfetamine. Een forensisch arts heeft vervolgens bloed afgenomen. Dat is voor onderzoek en analyse opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. De uitkomt daarvan wordt afgewacht. De zaak wordt aan de officier van justitie voorgelegd.