Eigenaar van hond die schapen doodbeet in Kruiningen nog steeds niet gevonden

Kruiningen – De hond die vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag een schaap doodbeet en meerdere schapen verwondde, is nog steeds niet gevonden.

De eigenaar van de schapen liet vorige week een bericht op Facebook zetten. Dat bericht werd bijna 100 keer gedeeld. Eigenaar Jos van Iwaarden vertelt dat het onmogelijk een vos geweest had kunnen zijn. ”Daarvoor zijn de tanden die in de nek van het dier stonden te groot. Ook staan er pootafdrukken die te groot zijn voor een vos.”

Verdachte

Eind deze week werd er weer een bericht op Facebook gezet. De hond en de eigenaar daarvan zijn nog steeds niet gevonden. Wel heeft de eigenaar van de schapen iemand die hij verdenkt. Hij heeft van meerdere mensen te horen gekregen dat er een hond in de omgeving woont, die regelmatig losloopt. De politie kan weinig met ‘alleen horen zeggen’: ”Het verhaal is van ‘horen zeggen’ en daar kunnen wij niets mee. Er is immers geen bewijs.” zo meldde politievoorlichtster Esther Boot.

DNA-test

De politie adviseerde van Iwaarden om een DNA-test met de hond af te nemen zodat kan worden achterhaald of de hond een schaap heeft gebeten, maar de eigenaar van de hond wilde niet meewerken toen aan hem gevraagd werd om met zijn hond een DNA-test te laten doen.

Van Iwaarden zoekt getuigen

Via de laatste Facebook oproep doet van Iwaarden nog een poging om mensen te bereiken die wat gezien hebben. Hij vraagt specifiek naar de mensen die aan de Zandweg in Kruiningen wonen en die camera’s aan hun woning hebben hangen die op de weg richten. Ook wilt van Iwaarden graag in contact komen met mensen die in de nacht van donderdag 13 december op vrijdag 14 december over de Oude Rijksweg (N289) en de Zandweg gereden hebben.

Mensen die wat gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met Jos van Iwaarden, 0625374441.