EHBO Yerseke schaft nieuwe reanimatiepop aan.

Yerseke. Mede dankzij een groot aantal sponsoren en donateurs uit Reimerswaal heeft de KNV EHBO vereniging afdeling Yerseke een nieuwe reanimatiepop aan geschaft.

“Je hoopt het nooit te hoeven toepassen”

Regelmatig oefenen voor een reanimatie en gebruik van een AED is letterlijk en figuurlijk van levensbelang. “Des te sneller een reanimatie kan worden gestart  én het aansluiten van een AED gebeurt, hoe groter de kans op overleving is voor een slachtoffer, liefst binnen 6 minuten na het optreden van een hartstilstand”. Aan het woord zijn Johan Rijnhout en Francien Duinkerke, beiden bestuurslid bij de EHBO vereniging Yerseke.” We oefenen voor het geen je hoopt nooit  te hoeven toepassen”

EHBO Yerseke heeft de komende jaren als doel gesteld zoveel mogelijk mensen op te leiden in het reanimeren van slachtoffers en daarbij het inzetten van een AED. Vanaf 2016 zijn er al tientallen personen opgeleid door de vereniging en we hopen dit nog in lengte van jaren te blijven doen, stelt het tweetal. Ook de eigen leden krijgen tijdens de oefenavonden regelmatig herhaling in het reanimeren van zowel volwassenen én kinderen.

Voor een goede opleiding is ook degelijk lesmateriaal nodig, de reanimatiepoppen die we hebben zijn al aardig op leeftijd en zijn aan vervanging toe.

“Een goede pop kost veel  geld, dus hebben we een sponsoractie opgezet om dit bedrag bij elkaar te krijgen. We zijn dus heel blij met de bedrijven en ondernemers die bijgedragen hebben om een nieuwe reanimatie pop te kunnen aanschaffen en we danken hun daar hartelijk voor!!”, vertelt een enthousiaste Francien, nu kunnen we de cursisten nog beter instructie geven.
“Vanaf september gaan wij weer een reeks nieuwe cursussen en herhalingsavonden organiseren in Yerseke en mensen die daar interesse in hebben kunnen zich hier al voor aanmelden zodat we de avonden goed kunnen inplannen”, verteld Johan, men kan een mail zenden naar ehbo.yerseke@gmail.com voor aanmelding of eventuele informatie. Ook voor mensen die meer willen weten over lidmaatschap van de vereniging of een cursus EHBO is daar aan het goede adres”.

Hartveilig Wonen/STAN burgerhulpverleners

Sinds medio 2013 heeft de gemeente Reimerswaal  een overeenkomst met Hartveilig Wonen/STAN en faciliteren de AED’s in de kernen van de gemeente. Ook de herhalings lessen reanimatie/AED worden door de gemeente betaald als de cursist zich aansluit bij deze organisatie. Hoe meer mensen zich aanmelden hoe beter de dekking in een kern kan worden om die zo belangrijke  6 minuten  te kunnen waar maken, verteld tot  besluit het tweetal.